Vad kan vi mer hjälpa till med?

Vi kan vidareutbilda de förare som behöver lite mer än truckförarutbildning, till att även få köra hjullastare eller teleskoptruck med skopa.
På sågverk, byggarbetsplatser och industri där man hanterar flis, spån, glaskross, grus eller betong är det en  god  idé att kunna flytta och hantera dessa massor med hjullastare. Hjullastaren och teleskoptruckar är i vissa avseende ganska lika en motviktstruck och i den nya läroplanen finns den med i kategori C. Truma har godkänd instruktör med behörighet att utfärda förarintyg for hjullastare och teleskoptruck med skopa.


Mobila arbetsplattformar eller som de ofta kallas skylift, har på senare år klassats likvärdiga med truck och de finns omnämnda i arbetsmiljölagens § 3, de skall på samma sätt som andra Iyftande  maskiner  t. ex truckar, framföras endast av förare som har fått utbildning och instruktioner av arbetsgivaren.
Truma konsult har ett bra utbildningsmaterial och kan utföra detta med en rutinerad instruktör. Repetitionskurs för truckförare ar något som blir allt vanligare på de större företagen. Det ar en bra investering for säkerheten. Vi kan friska upp förarnas kunskaper på några timmar.

Pelarsvängkran och travers (säkra lyft) kör vi regelbundet under våren 2018

Truma-Konsult | Box 111 - Torggatan 6, 284 22 Perstorp | Tel: 070-57 35226 | 0435-35226 | info@trumatruckskola.se